Atomun Yapısı; Bütün madde atomlar denilen parçacıklardan oluşur. Atomlar, yalnızca bir tür atom içeren elemanlar oluşturmak için birbirine bağlanır. Farklı elementlerin atomları bileşikler, moleküller ve nesneler oluştururlar. Bilim adamları bunları keşfetmiştir.
Atom Nedir?
Atomlar, maddenin temel birimleri ve elementlerin tanımlayıcı yapısıdır. “Atom” terimi, Yunanca bölünmez kelimesinden gelir, çünkü bir zamanlar atomların evrendeki en küçük şeyler olduğu ve bölünemeyeceği düşünülüyordu. atom, maddenin temel bir parçasıdır. (Madde, fiziksel olarak dokunulabilen herhangi bir şeydir.) Evrendeki her şey (enerji hariç) maddeden yapılmıştır ve bu nedenle, evrendeki her şey atomlardan yapılmıştır.
Reklamlar
Atomun Parçaları
Atomlar üç bölümden oluşur:
- Protonlar: Protonlar atomların temelidir. Bir atom, nötronları ve elektronları kazanabilir ya da kaybedebilir, ancak kimliği, proton sayısıyla bağlantılıdır. Proton numarası simgesi büyük harf Z’dir.
- Nötronlar: Atomlardaki nötron sayısı N harfi ile gösterilmektedir. Bir atomun atomik kütlesi, kendi protonları ve nötronları veya Z + N toplamıdır. Güçlü nükleer kuvvet, protonları ve nötronları bir araya getirerek bir atomun çekirdeğini oluşturur atom.
- Elektronlar: Elektronlar, protonlardan veya nötronlardan çok daha küçüktür ve etraflarında dönerler.
Atom Yapısı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
- Bu, atomların temel özelliklerinin bir listesidir:
- Atomlar kimyasallar kullanılarak bölünemez. Bunlar, protonları, nötronları ve elektronları içeren kısımlardan oluşurlar, ancak atom, maddenin temel bir kimyasal yapı taşıdır.
- Her elektronun negatif bir elektrik yükü vardır.
- Her protonun pozitif bir elektrik yükü vardır. Bir protonun ve bir elektronun yükü büyüklük bakımından eşittir, ancak işaretin tam tersi. Elektronlar ve protonlar birbirlerine elektrikle çekilirler. Sanki yükler (protonlar ve protonlar, elektronlar ve elektronlar) birbirlerini iter.
- Atomlar kimyasallar kullanılarak bölünemez. Bunlar, protonları, nötronları ve elektronları içeren kısımlardan oluşurlar, ancak atom, maddenin temel bir kimyasal yapı taşıdır.
- Her elektronun negatif bir elektrik yükü vardır.
- Her protonun pozitif bir elektrik yükü vardır. Bir protonun ve bir elektronun yükü büyüklük bakımından eşittir, ancak işaretin tam tersi. Elektronlar ve protonlar birbirlerine elektrikle çekilirler. Sanki yükler (protonlar ve protonlar, elektronlar ve elektronlar) birbirlerini iter. Atomun Yapısı bu şekilde tanımlanmaktadır.
Makale Etiketleri :
atom ve yapısı · atomun parçaları · atomun yapısı nedir · atomun yapısı ve özellikleri · Nötron Nedir · Proton Nedir