Forfaiting Nedir

Forfaiting Nedir?

26 Nisan 2020

Forfaiting Nedir, ihracatçıların orta ve uzun vadeli alacaklarını (bir ithalatçının ihracatçıya borçlu olduğu miktar) aracı yoluyla indirimli olarak derhal nakit almasını sağlayan bir finansman aracıdır. 

İhracatçı olmadan satış yaparak riski ortadan kaldırır. İthalatçının alacaklar üzerindeki muhtemel temerrüdüne ilişkin hiçbir yükümlülüğü yoktur.

Reklamlar

Forfaiter, alacakları satın alan kişi veya tüzel kişidir ve ithalatçı alacak tutarını forfaiter’e öder. Forfaiter tipik olarak ihracat finansmanı konusunda uzmanlaşmış bir banka veya finans firmasıdır.

Forfaiting Açıklandı

Bir forfaitörün alacakları satın alması ihracatçı için ödeme ve nakit akışını hızlandırır. İthalatçının bankası genellikle tutarı garanti eder.

Forfaitingde Satın alma aynı zamanda bir ithalatçıya kredi satışı ile ilgili kredi riskini de ortadan kaldırır. Forfaiting, teslimat sırasında mallar için tam ödeme yapamayan bir ithalatçı için işlemi kolaylaştırır. En yaygın olarak, fiyatın 100.000 doları aştığı büyük uluslararası mal veya sermaye malları satışlarında kullanılır.

İthalatçının alacakları, ikincil bir piyasada serbest ticaret yapabileceği bir borçlanma aracına dönüşür. Alacaklar koşulsuz şeklinde tipik değişimi ait faturaları veya senet kanuni forfaiter veya borç bir sonraki alıcıya güvenliğini sağlıyoruz. Forfaiting buna aracılık yapmaktadır.

Bu borçlanma araçlarının vadeleri bir aydan 10 yıla kadar uzayabilmektedir. Çoğu vadeler satış tarihinden itibaren bir ila üç yıl arasındadır.

ÖNEMLİ ÇIKARIMLAR

  • Forfaiting, ihracatçıların herhangi bir risk için sevkiyat için ödeme almasına yardımcı olur.
  • Ödeme tutarı, genellikle forfaiter olan banka gibi bir aracı tarafından garanti edilir.
  • Forfaiting ayrıca kredi riski, transfer riski ve döviz kuru veya faiz oranı değişikliklerinden kaynaklanan risklere karşı da koruma sağlar.

Forfaiting’in Avantajları

Forfaitingin avantajları, ihracatçının ödeme alma riskini ortadan kaldırır. Uygulama ayrıca kredi riski, transfer riski ve döviz kuru veya faiz oranı değişikliklerinden kaynaklanan risklere karşı da koruma sağlar. 

Forfaiting, krediye dayalı bir satışı nakit işleme dönüştürerek işlemi basitleştirir. Bu krediden nakite işlem, satıcı için anında nakit akışı sağlar ve tahsilat maliyetlerini ortadan kaldırır. Ayrıca ihracatçı, alacak hesapları olan bir yükümlülüğü bilançosundan kaldırabilir.

Forfaiting esnektir. Bir forfaiter, teklifini bir ihracatçının ihtiyaçlarına uyacak şekilde uyarlayabilir ve çeşitli uluslararası işlemlere uyarlayabilir. İhracatçılar satış için kredi veya sigorta kapsamı yerine forfaiting kullanabilirler. 

Forfaiting, bir ülkenin veya ülkenin belirli bir bankasının bir ihracat kredi kuruluşuna (ECA) erişemediği durumlarda yardımcı olur. Uygulama, bir ihracatçının politik riskleri yüksek ülkelerdeki alıcılarla iş yapmasını sağlar. bu da Forfaitingin avantajlarını bizlere sağlamaktadır.

Forfaiting’in Dezavantajları

Forfaitingin dezavantajları, ihracatçılar için riskleri azaltır, ancak genellikle daha yüksek ihracat maliyetlerine yol açan ticari borç veren finansmanından daha pahalıdır. Bu yüksek maliyetler genellikle standart fiyatlandırmanın bir parçası olarak ithalatçıya aktarılır. Ayrıca, yalnızca daha uzun vadeli 100.000 ABD Doları’nın üzerindeki işlemler forfaiting için uygundur, ancak ertelenmiş ödemeler için forfaitingi mevcut değildir.

Az gelişmiş ülkelerin Batı ülkelerine kıyasla bazı ayrımcılıkları vardır. Örneğin, sadece seçilmiş para birimleri forfaitingi için alınır çünkü uluslararası likiditeye sahiptirler. Son olarak, forfaiting şirketleri için garanti sağlayabilecek bir Uluslararası Kredi Ajansı bulunmamaktadır. Bu garanti eksikliği uzun vadeli forfaitingi etkiler.

Makale Etiketleri :
· · · · · ·
Makale Kategorileri:
Ekonomi ve Finans · Ticaret · Ticaret Hukuku

Makale Yazarı - Yönetici

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir