Tahıl Alkol

Tahıl Alkol

7 Mayıs 2019

Tahıl alkol, fermente edilmiş tanenin damıtılmasından elde edilen saflaştırılmış bir etil alkolden (etanol) oluşur. Etanol, tekrarlanan damıtma veya rektifikasyon öncesinde mayadaki şekerlerin fermantasyonu yoluyla üretilir. 

“Tahıl alkol” terimi, tahıl ya da diğer tarımsal kökenlerden (bira ya da votka gibi) üretilen herhangi bir etanol ya da en azından% 90 saf olan alkolü (örn. Everclear) tanımlamak için kullanılabilecektir.

Reklamlar

Tahıl alkolü, C 2 H 5 OH veya C 2 H 6 O kimyasal formülü olan renksiz bir sıvıdır. Tahıl alkolü “nötr ruh” olarak düşünülür, bu da hiçbir lezzet içermediğini belirtir. 

Çoğu kimse, saf alkolün tıbbi bir lezzetine ve biraz da kimyasal bir kokusuna sahip olduğunu söyleyebilir. Yanıcı ve uçucudur. Tahıl alkol merkezi sinir sistemi depresan ve nevrotokindir. 

Etanol, alkollü içeceklerde bulunan ve rekreasyonel bir ilaç olarak kullanılan alkol türüdür, ancak aynı zamanda bir çözücü, antiseptik, yakıt ve endüstriyel uygulamalar için de kullanılır.

Tahıl Alkol Neden Saf Değildir?

Tahıl alkolüne genellikle 151 geçirmez (hacim olarak% 75,5 alkol veya ABV) ve 190 delikli (ağırlıkça% 95 ABV veya ağırlıkça yaklaşık% 92,4 etanol) şişelenmektedir.

Birçok ABD eyaletinde ve diğer yerlerde 190 geçirmeyen versiyonu yasaktır; çünkü insanlar, ürünü kullanarak alkol zehirlenmesi yaşamak çok kolay sayılır. 

Damıtım işlemi sırasında azeotropik etkiler nedeniyle insan tüketimi için 200 korumalı (% 100 ABV) tahıl alkol yoktur. Fraksiyonel damıtma, etanolün sadece 96 alkol ile 4 su arasında ağırlıkça konsantre olabilmektedir.

Etanolün tahıl alkolünden veya başka bir kaynaktan daha fazla arıtılması için, benzen, heptan veya siklohekzan gibi bir sürükleyici ajan eklemek gereklidir. Ekleme, daha düşük bir kaynama noktasına sahip olan ve etil alkolden, sudan ve sürükleyici ajantan oluşan yeni bir azototrop oluşturur. 

Sudan arındırılmış etanol, düşük kaynayan azototropın çıkarılmasıyla elde edilebilir, ancak sürükleyici madde ile kontaminasyon alkolü insan tüketimi için uygun olmaz (tabii saf alkol kendisinin de toksik olduğu anlamına gelir).

Düşük basınçlarda (70 torr’dan veya 9,3 kPa’dan daha düşük), bir azototrop yok ve bir etanol-su karışımından mutlak alkolü damıtmak mümkündür. Bununla birlikte, bu prosedür (vakum damıtma) ekonomik açıdan uygulanabilir değildir.

Elbette tahıl alkolü, sadece bir kurutucu ilave ederek veya suyun alınması için bir moleküler elek kullanılarak daha da arıtılabilir.

Tahıl Alkol ve Gluten

Tahıl alkolünün herhangi bir tanım altında çölyak hastalığı veya gluten duyarlığı olan insanlar için sorunlara neden olup olmadığı konusunda bir anlaşmazlık var. 

Yine de, sorun yaşayan kişilere ait raporlar var. Bir reaksiyon meydana geldiğinde, işleme tesisindeki kontaminasyondan veya tahıl ürünün tekrar ürüne eklenmesinden kaynaklanabilir. 

Mısırdaki gluten zeini, çölyak hastalığı olan insanlar tarafından iyi tolere edildiğinden, bu kaynaktan elde edilen tahıl alkolünün iyi olması gerekir. Üzüm veya patates gibi başka bir kaynaktan alınan alkol başka bir seçenek sunar.

Makale Etiketleri :
· · · · ·
Makale Kategorileri:
Bilim · Genel · Genel Kültür · Yaşam

Makale Yazarı - Yönetici

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir